Log ind
Log ind

Mit laveste lavpunkt i mit vægttab

Vægten som tryllestav

Snydt!

Mit laveste lavpunkt i min vægttabsrejse, var da jeg nåede mit drømmemål. Jeg troede jeg ville få et smil der kunne knappes på baghovedet, den dag jeg nåede min drømmevægt.


Jeg troede jeg endelig ville kunne mærke den selvtillid og lykke, jeg i alle årene havde drømt om.


Jeg troede at jeg ville kunne tage en bikini på, og stolt og afslappet vise kroppen frem på stranden.


Jeg troede at jeg endelig ville kunne slappe af, og begynde at nyde.

Sådan var det ikke.

Der var absolut intet afslappende ved det. Der var intet smil. Ingen følelse af succes. Ingen selvtillid eller lykke. Og absolut ingen nydelse!


I stedet blev jeg konfronteret, med det faktum, at vægten ikke var en magisk tryllestav. Jeg blev konfronteret med det faktum, at et vægttab senere udvikler sig til vægtvedligehold; hvis man vil vedligeholde vægten, kan man ikke gå tilbage, men må i stedet fastholde den nye “livsstil”. Det bindende ord her, er liv. Ingen sukker. Ingen kulhydrat. Masser af løbeture, som jeg på ingen måde nød. Veje maden, og tælle kalorier. Resten af livet. Det havde jeg ikke lyst til. Heldigvis.

Jeg blev også konfronteret med, at vejen til et mål, er mindst ligeså vigtig som målet selv. Der er få ting så bitre som at nå toppen af bjerget, og først der indse, at man har besteget det forkerte bjerg. Og det var det jeg havde. Og som motivation for vægttabet, for at holde mig selv til ilden, havde jeg kombineret pisken med guleroden:



“Du har stadig ikke en flad mave, Miriam. Det er for dårligt. Har du slet ikke lyst til at være lykkelig? Har du slet ikke lyst til at være sund?”


“Du løb 10 km, det var godt! Nu må du gerne slænge dig en halv time i sofaen til en serie”


“Der er fødselsdag på lørdag. Der er kage. Du må godt få kage. Men kun hvis du sammenlagt løber mindst 50 km inden lørdag, for ellers sætter kagen sig jo. Nothing tastes as good as skinny feels”, husker du nok.



Det er ikke en særligt behagelig form for motivation, og i stedet for at bygge mig selv op, fik jeg revet mig selv ned. Det betød også at jeg var ekspert i at se fejl ved min krop. Appelsinhuden på bagsiden af lårene var min fjende. Det bløde sted på det nederste af maven måtte væk! Armene skulle være mindre. Og da det bløde sted var væk, armene var mindre og appelsinhuden reduceret, så var det forsiden af lårene der ikke var helt tonede nok. Hofterne der meget gerne måtte blive mindre. Skuldrene der skulle være mere tonede. Og sådan kunne det fortsætte.


Som jeg håber du kan se, er det ikke en særligt holdbar måde at leve på, eller at vedligeholde et vægttab. Dybest set fordi det føles ret forfærdeligt, og vi vil gerne have det godt. Så godt som muligt. Heldigvis! For det var noget af det der reddede mig.

Din personlige rejse

Vi har alle vores personlige rejser, vores personlige forandringer og processer. Men måske du alligevel kan genkende detaljer i min fortælling? Hvis noget ringer en klokke i dig, så skal du vide, at der er en anden vej. At du allerede i dag kan begynde rejsen op mod tinden af dit rigtige bjerg, i stedet for at spilde værdifuld tid, lys, energi og fokus på at bestige det forkerte. Et nemt første skridt er at skrive eller ringe til mig allerede i dag. Så finder vi en tid til en helt gratis og uforpligtende strategisamtale. Her finder vi ud af hvilke grundlæggende psykologiske dynamikker der gør sig gældende for dig, og laver en plan for hvordan du kan nå dine mål. Samtalen tager 60 min og kan foregå enten telefonisk eller over Skype. Jeg har også enkelte tider til walk-and-talk, men der er meget få tilbage.

Er du klar til at ændre dit liv?

Den dag jeg nåede min drømmevægt, var forfærdelig. I tiden efter var jeg et stort spørgsmålstegn. Og det spørgsmålstegn blev erstattet af en vilje til at bygge mit drømmeliv, behandle mig selv ordentligt, og tage mit ønske om velvære seriøst. Igennem selvkærlighed, kropskærlighed, nydelse og valget om lykke. I dag ved jeg ikke hvad jeg vejer. Jeg er ligeglad. Til gengæld er jeg sundere end nogensinde før. Jeg har det bedre med min krop end nogensinde før. Og jeg har bygget mig den frihed og lykke jeg plejede at længes efter. Samme fortælling deler mange af mine klienter med mig, og ikke én eneste har nogensinde fortrudt, at de sagde ja til første skridt.


Er du klar til at ændre dit liv? Klar til at skifte brændstoffet ud? Klar til at maksimere din nydelse, genfinde selvkærligheden og nå dine mål, på en holdbar måde? Er du klar til frihed? Så kom! Jeg glæder mig ❤️


Med stor kærlighed, 


Miriam

FÆLLESSKAB

Nul kroner

Kom med, og bliv en del af et dedikeret fællesskab og ligesindede mennesker. 

 TEST 

Hvad er din selvværdsprofil?

Tag temperaturen på dit selvværd. Tager under et minut, og er gratis. Du betaler ikke med din mailadresse, og du får adgang til resultatet med det samme

 Lydbog 

Nul kroner

Med udgangspunkt i min egen historie, sætter jeg spot på de ti mest skadelige løgne ift kost, krop og vægt, jeg ser hos mine klienter, i min kvalitative forskning og i fortids-mig

0 Kommentarer
Tilføj kommentar

Miriam Veksebo

miriam@miriamveksebo.dk

SENESTE FRA BLOGGEN

ANDRE LINKS

BESØG MIG

Copyright © Miriam Veksebo

Din kurv er tom Fortsæt
Indkøbskurv
Subtotal:
Rabat 
Rabat 
Se detaljer
- +
Udsolgt